هزینه احداث گلخانه

هزینه احداث گلخانه

هزینه احداث گلخانه به عوامل زیادی بستگی دارد. می توان گلخانه را در متراژ کم یا بزرگ راه اندازی و احداث کرد که هر کدام شرایط خاص خود را می طلبند و قطعا هزینه های راه اندازی هر کدام نیز متفاوت خواهد بود. آن چه که مشخص است این است که در ساخت این سازه ها مواردی اساسی وجود دارد که لازم است افراد به طور دقیق آن ها را رعایت نمایند.

برای احداث گلخانه باید مولفه های زیادی را در نظر گرفت به همین دلیل نمی توان هزینه دقیقی برای این کار اعلام کرد. اما با شناخت هر چه بهتر و کافی از جزئیات اجرای این پروژه می توان برآوردی نسبی از هزینه ها را ارائه داد. هزینه های این کار به سه دسته تقسیم خواهند شد.

۱: هزینه های قبل از ساخت پروژه

۲: هزینه های ساخت پروژه

۳: هزینه های نگهداری از تجهیزات و محصولات گلخانه

هزینه های قبل از احداث گلخانه

۱: اجاره یا خرید زمین

برای راه اندازی یک گلخانه ابتدا باید زمین مناسبی را خریداری یا اجاره کرد. زمین مذکور باید شرایطی مناسب برای راه اندازی گلخانه را داشته باشد. کمترین مساحت زمینی که برای این منظور باید در نظر گرفت در حدود ۵۰۰۰ متر مربع است زیرا حداقل ۳۰۰۰متر مربع آن تبدیل به گلخانه خواهد شد.

۲: اخذ مجوز

اگر فرد قبلا کشاورز بوده و یا دارای مدرک معتبری در همین رابطه است باید برای گرفتن مجوز از جهاد کشاورزی آن را ارائه دهد. در غیر این صورت باید هزینه دوره های آموزشی را بپردازد تا چندین جلسه در کلاس های توجیهی و آموزشی گلخانه داری شرکت کند. بعد از گذراندن این کلاس ها مجوز و اجازه کار برای او صادر خواهد شد.

۳: تهیه کود،مواد مغذی و بذر

برای تهیه کود و بذر و مواد مغذی باید هزینه هایی را در نظر گرفت. این هزینه ها به نوع محصولی که در گلخانه کشت خواهند شد بستگی دارند.

۴: انتخاب یک سیستم آبیاری مناسب

معمولا آبیاری این نوع پروژه ها به دو شکل دستی و اتوماتیک انجام خواهند گرفت. اگر قصد آبیاری به روش دستی را دارید هزینه چندانی نخواهد داشت اما در صورتی که قصد استفاده از روش اتوماتیک را دارید باید هزینه ای را برای آن در نظر بگیرید. برای انتخاب بهترین روش لازم است با یک کارشناس با تجربه مشورت شود تا با توجه به شرایط گلخانه مناسب ترین روش را به شما ارائه دهد.

عوامل موثر بر هزینه احداث گلخانه

هزینه احداث گلخانه به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله به : انشعابات، نوع سیستم برق رسانی، نوع سازه، فونداسیون، نوع سیستم گرمایشی و سرمایشی، دیوارکشی، پوشش مورد نظر گلخانه و نوع سیستم آبرسانی می توان اشاره کرد.

۱: سیستم گرمایشی گلخانه

تامین گرمای محیط گلخانه اغلب از طریق گرمای محیط خواهد بود. اما در فصل های سرد سال این میزان گرما و درجه حرارت برای گرم نگه داشتن محیط گلخانه کافی نخواهد بود به همین دلیل باید از یک سیستم گرمایشی مناسب استفاده کرد. سیستم های گرمایشی به دو صورت موضعی و مرکزی وجود دارند. در روش موضعی بخار در نقاط مختلف گلخانه پخش می شود اما تنها اطراف خود را گرم می کند این نوع سیستم هزینه کمتری نسبت به روش مرکزی دارد.

روش دیگر برای گرم کردن گلخانه استفاده از سیستم گرمایشی مرکزی است. در این روش دیگ های بزرگ آب را در نقطه ای از گلخانه مستقر خواهند کرد. سپس آب داغ یا بخار داغ از طریق لوله های متعدد به تمام نقاط گلخانه انتقال داده خواهد شد و باعث گرم شدن سرتاسری سازه می شود. هزینه استفاده از این روش بالاتر از روش موضعی است.

نکته: از روش های دیگر گرمایشی مرکزی سیستم انرژی زمین گرمایی است و به علت وارداتی بودن فناوری و همچنین تجهیزات آن مقرون به صرفه نمی باشد.

سیستم سرمایشی گلخانه

برای رساندن دمای گلخانه به دمای مطلوب در فصل گرم سال باید از یک سیستم سرمایشی مناسب استفاده کرد از جمله: سیستم فن و پد، سایه انداز یا فوگر و شیدینگ، سیستم تهویه

سیستم تهویه، هوای گرم و راکد گلخانه را به بیرون هدایت خواهد کرد که در کاهش تنش گرمایی گیاهان نقش بالایی دارد. قیمت سیستم های فن و پد به صورت متر مربعی محاسبه خواهد شد.

از جمله هزینه های دیگر برای راه اندازی گلخانه هزینه خرید دستگاه تامین رطوبت محیط داخلی سازه است. رطوبت زیر ۳۰ درصد برای رشد گیاهان مناسب نخواهد بود بنابراین هم در فصل های گرم و هم در فصل های سرد باید رطوبت مناسب حفظ شود. برای این منظور باید از دستگاه های رطوبت ساز مانند مه پاش ها و همچنین دستگاه تهویه و سایبان های مناسب استفاده کرد.

هزینه های جانبی ساخت گلخانه

برای احداث گلخانه علاوه بر هزینه هایی که ذکر شد هزینه های جانبی دیگری هم وجود دارند که شامل: سیستم اتوماسیون، توری ضد حشره، نور مصنوعی و بسیاری موارد دیگر می باشند.

۱: سیستم اتوماسیون

این سیستم یک نوع سیستم کنترل هوشمند می باشد که کلیه موارد رطوبت و آب و هوا را به وسیله دستگاهی اندازه گیری کرده و از طریق اینترنت و پیامک کنترل می نماید. همچنین این دستگاه ها دارای یک نمایشگر هستند که اندازه رطوبت و میزان درجه حرارت و آب و هوا بر روی آن قابل مشاهده است. این دستگاه ها دارای نمودارهایی هم هستند که همه موارد ذکر شده را به صورت ۲۴ ساعته نشان می دهند. برای مثال بر روی نمودار می توان میزان رطوبت محیط را طی ۲۴ ساعت گذشته به صورت ساعتی مشاهده کرد.

۲: توری ضد حشره

در مناطقی که آفت و حشرات به وفور یافت می شوند نصب به این شیوه بسیار حائز اهمیت است زیرا نصب آن به عنوان بهترین راه کار برای دفع فیزیکی آفات و حشرات و بیماری های ویروسی معرفی شده است.

۳: نور مصنوعی

استفاده از نور مصنوعی برای تامین نور کافی گیاهان موجود در گلخانه ها امری رایج و کاربردی است. استفاده از نور مصنوعی در مناطقی مانند شهر های شمالی که بیشتر اوقات آسمان ابری و مه آلود می باشد و همچنین در مناطق غربی که در فصل های سرد سال تابش نور کمی دارند مفید است.

برآورد و محاسبه احداث گلخانه کار ساده و آسانی نیست زیرا عوامل دخیل در این امر بسیار زیاد هستند. بنابراین بهترین کار استفاده از تجربیات و دانش افراد متخصص در این زمینه می باشد. شرکت گل سبز فرداد میثاق در راستای اهداف خود مبنی بر دادن مشاوره به افراد متقاضی این کار آماده ارائه خدمات به هموطنان می باشد.

درباره modir

پیشنهاد ما به شما

انواع سازه های گلخانه ای

 انواع سازه های گلخانه ای تا چه اندازه با انواع سازه های گلخانه ای آشنا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code

ارتباط با ما