انواع روش کاشت در گلخانه

انواع روش کاشت در گلخانه

انواع روش کاشت در گلخانه ،تولید میوه و سبزی به روش خاک کشت در گلخانه یکی از راه های تولید این محصولات در سراسر دنیا می باشد که جایگزین روش قدیمی شده است. با افزایش جمعیت و نیاز شدید انسان به غذا و همچنین جوابگو نبودن روش های کشت قدیمی، اکثر کشورهای دنیا به تولید محصولات و گیاهان به این روش روی آورده اند. اما این نوع تولید هم راه و روش های خاص خود را دارد .

روش های کاشت در گلخانه چند نوع است؟

روش های فراوانی برای خاک کشت در گلخانه وجود دارد. اما اغلب همه این روش ها به دو صورت می باشد.

۱: خاک کشت یا ترنس پلنت

در این روش ابتدا خزانه هایی را در داخل گلخانه در نظر می گیرند. سپس این خزانه ها را با خاکی قوی و سبک و مناسب پر خواهند کرد. این خاک مخصوص را پیتماس می گویند. اما یک روش رایج برای کشت وجود دارد که در دسته خاک کشت قرار دارد. وآن استفاده از گلدان است. یعنی خاک را در گلدان ریخته و گل و گیاه مورد نظر را در آن می کارند.

سپس گلدان آماده را به گلخانه انتقال می دهند. در این مدل کشت برای به عمل آمدن محصول مدت زمانی در حدود دو هفته تا بیست روز و گاهی هم یک ماه لازم است. هر چند روش هایی هم برای کوتاه تر کردن ابن زمان وجود دارد. اما استفاده از روش های طبیعی قطعا در خوش طعم شدن محصولات به دست آمده تاثیر فراوانی دارد.

در صورت تمایل می توان برای کوتاه تر کردن این زمان از کود های قوی و مناسب استفاده کرد. این زمان را می توان تا ۱۸ روز کوتاه تر کرد. کود های مورد نظر این کار معمولا دو نوع هستند. ارگانیک و غیر ارگانیک. استفاده از کودهای غیر ارگانیک پیشنهاد جالبی نیست زیرا طعم و مزه و کیفیت محصول را تا حد زیادی پایین خواهد آورد.

مزیت های استفاده از روش خاک کشت

در روش خاک کشت بوته های هرز یا زرد شده را می توان دور انداخت و به سرعت بوته های سالم را جایگزین آن ها کرد. با این کار هم سلامت گیاه حفظ خواهد شد. و از بیمار شدن آن جلوگیری می شود. و دیگر نیازی به خالی کردن گلخانه نیست. استفاده از این روش بیشتر برای کاشت گیاهان با ارزش و قیمتی مناسب است. زیرا سودی که بعد از فروش محصول عاید فرد گلخانه دار خواهد شد به مراتب بیشتر از هزینه ای است که برای راه اندازی گلخانه متحمل شده است.

معایب استفاده از روش خاک کشت

بزرگترین ایرادی که بر استفاده از روش خاک کشت وارد است هزینه بالای آن است. زیرا در این روش ابتدا باید گیاه را در مکانی دیگر کاشت و سپس برای رشد به گلخانه انتقال داد. همین انتقال هزینه های هنگفتی را بر فرد گلخانه دار تحمیل خواهد کرد.

۲: روش آبکشت یا هیدروپونیک

این نوع یکی دیگر از روش های کشت گلخانه ای است. این روش توسط شخصی به نام گریک اختراع شد. او یکی از اساتید بزرگ رشته کشاورزی در دانشگاه کالیفرنیا بود. دکتر گریک در این روش خاک را به عنوان غذا رسان به گیاه عملا حذف کرد و به جای آن از آب استفاده کرد. به این صورت که مواد ویتامین دار و غذا را با استفاده از محلول های مخصوص به گیاه انتقال دادند.

مزایای استفاده از روش آبکشت یا هیدروپونیک

در روش آبکشت یا هیدروپونیک دیگر خبری از بسیاری از آفت ها و بیماری های گیاه هان نیست. زیرا بسیاری از بیماری های گیاه توسط خاک به آن انتقال خواهند یافت. و استفاده از این روش مانع انتقال بیماری ها خواهند شد. همچنین محصولات به دست آمده در این روش بسیار با کیفیت تر و خوش طعم تراز محصولات به دست آمده از روش های دیگر است. از دیگر مزیت های این نوع کشت این است که بهترین راه برای رشد گیاهان شاخه بریده است.

زیرا برای رشد و نمو گیاه نیازی به کاشتن در خاک نیست. بلکه با قرار دادن در آب گیاه به رشد خود ادامه خواهد داد. در این پروسه گیاه را در محلول ژلاتین قرار می دهند و مواد مغذی را به روش میکرو ماکرو به گیاه انتقال خواهند داد. مزیت بعدی استفاده از این روش این است که می توان گیاهانی که به روش سنتی کشت شده اند و در مرحله جوانه زدن قرار دارند از خاک جدا کرد تا رشد و حیات خود را در آب ادامه دهند.

نکته: کاشت داشت و برداشت به روش هیدرولیک برای محصولاتی مانند خیار می تواند بسیار عالی باشد. البته خیار به مواد آلی و مغذی زیادی نیاز دارد و نمی توان با این روش همه آن مواد را تامین کرد بلکه باید با استفاده از عوامل خارجی به ژلاتین انتقال داده شوند تا ژلاتین هم آن را به گیاه برساند. در صورتی که این فرایند به درستی انجام بگیرد محصول نهایی با کیفیتی عالی به دست خواهد آمد.

مزیت استفاده از هر دو روش موجود در کاشت گلخانه

اکثر کشورهای پیشرفته در زمینه کشاورزی نوین از انواع روش های کاشت در گلخانه استفاده می کنند. زیرا با استفاده از این فن جدید می توانند صنعت های پیشرفته و بزرگی را روی کار بیاورند. همچنین با استفاده از حداقل منابع گیاهان فراوانی را به مرحله رشد و مصرف برسانند.

امروزه بسیاری از کشورها قادر به تامین غذای مورد نیاز مردم خود نیستند و این به خاطر نبود زمین مناسب برای کشاورزی است. در نتیجه افرادی که از روش های گلخانه ای استفاده می کنند. می توانند محصولات خود را به کشور های دیگر صادر کنند.

با استفاده از روش های کاشت در گلخانه این امکان را برای افراد فراهم خواهد شد تا با توجه به نیاز خود یک روش را برای کسب و کار خود انتخاب کنند. برای رسیدن به نتیجه ای عالی بهترین کار تماس با شرکت گل سبز فرداد میثاق است.

این شرکت با تجربیات فراوانی که در زمینه احداث گلخانه دارد و همچنین با در اختیار داشتن افراد متخصص در زمینه انواع کشت می تواند بهترین مشاوره ها را در این خصوص به افراد متقاضی ارائه دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه کار شرکت گل سبز فرداد میثاق و نحوه خدمات رسانی به سایت رسمی این شرکت تماس حاصل کنید.

درباره modir

پیشنهاد ما به شما

انواع سازه های گلخانه ای

 انواع سازه های گلخانه ای تا چه اندازه با انواع سازه های گلخانه ای آشنا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code

ارتباط با ما